ЈАВЕН ПОВИК за поддршка и промоција на предлог проекти за реализација на нови прототип производи и услуги во сферата на креативните индустрии кои ќе се претстават како дел од програмата на 8.СКОПЈЕ КРЕАТИВА „Зелено Скопје”


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/portalb/webapps/lokomotiva/wp-content/themes/zacklive/library/underscores/template-tags.php on line 26
Uncategorized

Здружението на граѓани „Локомотива – Центар за нови иницијативи во уметноста и културата” од Скопје организатор на Фестивалот за развој на креативните индустрии СКОПЈЕ КРЕАТИВА, 8-мо издание, објавува:

 

ЈАВЕН ПОВИК

за поддршка и промоција на предлог проекти за реализација на нови прототип производи и услуги во сферата на креативните индустрии кои ќе се претстават како дел од програмата на

8.СКОПЈЕ КРЕАТИВА „Зелено Скопје”

 

Програмата за развој на креативните индустрии „8.СКОПЈЕ КРЕАТИВА 2019” поддржува и промовира развој на нови и иновативни производи и услуги во сферата на креативните индустрии, како што се: дизајн (индустриски, графички, моден), применети уметности и занаетчиство, изведувачки уметности, нови медии, креативно-едукативни услуги, ИТ технологии и услуги, аудио-визуелни производи и услуги, производи и услуги од сфера на издаваштво и др. Производите и услугите кои се подржуваат во рамки на овој повик треба да имаат утилитарна намена. Read More

„Autonomy to Dance“ Promotion :: Presentation :: Workshop

Presentation and promotion of the specialized journal for performing arts “Maska” edition „Autonomy to Dance“ in Ljubljana and a workshop on ” How to research artistic practices or performing arts in Yugoslav context during the long 20th Century”.

Within the frames of the program „Art :: Politics :: Institution :: Body“ of  LOKOMOTIVA – Centre for New Initiatives in Arts and Culture from Skopje in Kino Kultura.

Read More

Follow up Arts Symposium

USA (New York City, Ashville-North Carolina, Traverse City-Michigan)

4-14 November 2018

Follow up Art Symposium is continuation of the project Art Symposium, organized in June, 2018 by the U.S. Embassy in Macedonia in collaboration with the Ministry of Culture of R. Macedonia and NGO Lokomotiva – Centre for New Initiatives in Arts and Culture, which gathered as participants 76 cultural professionals – Macedonian arts managers from public and private (NGO) sector.

Read More