Art Spaces and Residencies Summit

САМИТ УМЕТНИЧКИ ПРОСТОРИ И РЕЗИДЕНЦИИ

Кино Култура – проектен простор за современи изведувачки уметности и современа култура

Локомотива – Центар за нови иницијативи во уметноста и културата на 12 и 13 декември во Кино Култура организира Самит на тема „Уметнички простори и резиденции”.

Самитот има цел да обедини на едно место уметници и културни работници од домашен и меѓународен контекст кои заедно ќе разговараат и споделат професионални искуства и знаење на две теми: уметнички простори и резиденции, низ перспективата на „заеднички простори“ и „простори на меѓусебност“.

Read More