ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на поп- ап стор (привремена продавница)

Здружението на граѓани „Локомотива – Центар за нови иницијативи во уметноста и културата” организатор на фестивалот за развој на креативните индустрии
„Скопје Креатива 2019 – Зелено Скопје”

објавува:

ЈАВЕН ПОВИК

за пријавување на поп- ап стор (привремена продавница)

 

Фестивалот за развој на креативните индустрии  „Скопје Креатива 2019 – Зелено Скопје” организира продажен поп- ап стор (привремена продавница) кој ќе се реализира во Кино Култура – проектен простор за современи изведувачки уметности и современа култура (ул. Луј Пастер бр. 3, Центар – Скопје) на 1 јуни од 12 до 19 часот.

Целта на овој програмски дел, наречен ЕКО СФЕРА е да создаде платформа за презентација и промоција на креативни и иновативни производи од домашни автори.

 

Учество

Јавниот повик е отворен за учество на заинтересирани автори кои активно творат и работат во полето на модниот дизајн и модни додатоци, дизајн и изработка на производ и применети уметности.

Начин и рок за аплицирање:

Секој заинтересиран учесник треба да испрати информации со предлог производ или колекција со која би се претставил на поп-ап сторот (привремена продавница). Информациите треба да содржат:

  • Краток опис и дигитална фотографија од производот или колекцијата со која се претставиле
  • Кратка биографија на авторот и контакт телефон

Предлозите да се испратат на е-маил адреса: skopjekreativa19@gmail.com  Насловот на е-маил пораката треба да гласи „Пријава за поп-ап стор”

Јавниот повик започнува на 4 мај и трае до 17 мај 2019 година, пладне (12.00 часот)