Работилница на тема „Застапување на културните работници за работнички права“, водена од Тјаша Пуребер

Работилницата на тема „Застапување на културните работници за работнички права“, водена од Тјаша Пуребер (културна работничка и поранешна раководителка за застапување на Асоцијација – мрежа на независни културни работници во Словенија) , во рамките на SYMPOSIUM_Precarious in capitalist culture, во KINO Kultura на 29.11.2019 од 14 до 18 часот

Работилницата со Тјаша Пуребер е организирана од Локомотива – Центар за нови иницијатии во уметноста и културата, во рамките на годишната програма „Современа култура и јавни политики“ 2019, курирана од Виолета Качакова и Биљана Тануровска-Ќулавковски, развиена како дел од проектот „Програма на Локомотива во Кино Култура – проектен простор за современи изведувачки уметности и современа култура“, поддржана од Министерство за култура на Република Северна Македонија.

Повеќе информации за програмата: https://www.facebook.com/events/957751651266969/?active_tab=about