Градот убав? – филмови на ФДУ Скопје во Парк МКЦ

Избор на неколку документарни филмови на студентите на Факултетот за драмски уметности што го коментираат животот на младите во современо Скопје.

„Зелени ѕидови, црна храна“ (2015), режија/сценарио: Сандра Ѓорѓиева

„Reddakh” (2011), режија/сценарио: Владимир Митревски

„На точак“ (2015), режија/сценарио: Горјан Атанасов

 

Филмовите ќе бидат прикажани на 1 Јуни од 21:00- 22:00 во Парк МКЦ